
Ο ιατρός Βαρνάβας Κωνσταντίνου είναι Ειδικός Αιματολόγος – Transplant physician,
Τέως επικεφαλής του Αιματολογικού Τμήματος – Μονάδας Μεταμόσχευσης Αιμοποιητικών Κυττάρων και Νέων Κυτταρικών Θεραπειών (Bone Marrow Transplantation and
New Cell Therapies Unit) του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντρου Λεμεσού (2021-2024).

-
Σπούδασε Μοριακή και Κυτταρική Βιολογία (BSc Molecular and Cell Biology) στο University of Maine των ΗΠΑ και μετά εργάστηκε για έναν χρόνο ως επισκέπτης ερευνητής (Visiting Scientist) στο Τμήμα Ιατρικής Γενετικής στο University of Washington (Seattle, ΗΠΑ) στην ομάδα του αείμνηστου Καθηγητή Γιώργου Σταματογιαννόπουλου.
-
Ακολούθως, φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου πήρε το πτυχίο Ιατρικής το 2005.
-
Από το 2001 είναι συνεργάτης ερευνητής στη Μονάδα Γονιδιακής και Κυτταρικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ‘‘Γ. Παπανικολάου’’ Θεσσαλονίκης.
-
Από το 2006 έως το 2008 εργάστηκε ως ειδικευόμενος ιατρός στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου ‘‘Γ. Παπανικολάου’’ Θεσσαλονίκης.
-
Ειδικεύτηκε στην Αιματολογική Κλινική και Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου ‘‘Γ. Παπανικολάου’’ Θεσσαλονίκης (2008-2012) και πήρε τον τίτλο της ειδικότητας στην Αιματολογία το 2012.
-
Το 2013 εργάστηκε για έναν περίπου χρόνο στο Κέντρο Αίματος του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης ως Ειδικός Αιματολόγος.
-
Τον Νοέμβριο του 2013 διορίστηκε ως Ειδικός Αιματολόγος στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού Οστών - Μονάδα Γονιδιακής και Κυτταρικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ‘‘Γ. Παπανικολάου’’ Θεσσαλονίκης, όπου και εργάστηκε έως τον Φεβρουάριο του 2021.
-
Από τον Μάρτιο του 2021 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2024 εργάστηκε ως Αιματολόγος – Transplant physician στο Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο Λεμεσού. Ως επικεφαλής του Αιματολογικού Τμήματος ίδρυσε με τους συνεργάτες του τη Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού Οστών και Νέων Κυτταρικών Θεραπειών του Κέντρου, που λειτούργησε στις αρχές του 2024.
Ως Αιματολόγος έχει κλινικό και ερευνητικό ενδιαφέρον στη διάγνωση και αντιμετώπιση αιματολογικών κακοηθειών (πολλαπλό μυέλωμα, λευχαιμίες, λεμφώματα, μυελοδυσπλαστικά/μυελοϋπερπλαστικά νεοπλάσματα κτλ.), καθώς και σημαντική εμπειρία στην καλοήθη Αιματολογία (αναιμίες, θρομβοπενίες, αιμοσφαιρινοπάθειες, θρομβοφιλίες, ιατρική των μεταγγίσεων και ανοσοαιματολογία).
Έχει επίσης ειδικό ενδιαφέρον στις νέες κυτταρικές θεραπείες για τις αιματολογικές κακοήθειες, καθώς και στη γονιδιακή θεραπεία των αιμοσφαιρινοπαθειών (β-θαλασσαιμία, δρεπανοκυτταρική νόσος).